Concurs


                     În data de 18 iunie 2021 vor fi anunțate rezultatele Concursului The Water We Want (Apa pe care ne-o dorim) 2021 – ediția II în cadrul întâlnirii on-line a membrilor Rețelei Globale a Muzeelor de Apă (WAMU-NET).

Apa pe care ne-o dorim: de la moștenire la viitor
Concursul pentru elevi Apa pe care ne-o dorim: de la moștenire la viitor, își propune să atragă tinerii în calitate de naratori ai moștenirii multidimensionale a apei și ca povestitori ai unui viitor mai durabil al acesteia. 
Cum putem schimba mentalitatea oamenilor și să inspirăm noi comportamente și atitudini pentru a fi mai respectuosi cu natura și pentru a promova utilizări mai bune ale apei? 
Ce acțiuni zilnice putem întreprinde pentru a proteja resursele de apă din ce în ce mai rare de care depindem și pentru a pune în aplicare Obiectivele de Dezvoltare Durabilă? 
Ce putem învăța din valorile apei moştenite din trecut, pentru a găsii noi soluții în prezent, care vor salva planeta în viitor prin încurajarea unei regenerări verzi?
Acest concurs face apel la tinerele generații din întreaga lume să exploreze creativ importanța crucială a oricărei forme de patrimoniu al apei, natural, cultural, tangibil și intangibil. Concursul se adresează școlilor, instituțiilor de învățare și organizațiilor societății civile din întreaga lume. Toate înregistrările trebuie trimise prin intermediul membriilor Rețelei globale a muzeelor de apă - WAMU-NET. 

Invitatie de participare -  Concurs Apa pe care ne-o dorim - de la moștenire la viitor

Formular de inscriere limba romana

Formular de inscriere limba engleza

_______________________________________

În urma lansării apelului de participare la Concursul The Water We Want (Apa pe care ne-o dorim) – ediția II 2021 către unitățile de învățământ din județul Mureș, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, avem plăcerea de a anunța transmiterea către WAMU-NET a lucrării The Water We Want (Apa pe care ne-o dorim).
Lucrarea, din categoria video/animație, poartă semnătura elevei Maria Toma (clasa a V-a) la Liceul Petru Maior din Reghin și a fost realizată sub coordonarea doamnei profesor Veronica Șandor.
Conform descrierii din Fișa de înscriere, ideea materialului a venit în timpul unei ore de limba romană, pe parcursul căreia elevilor li s-a făcut cunostintă cu un personaj pe nume PET. 

PET este o sticlă de plastic care dorește să devină ... sac de dormit. 

Elevii au descoperit astfel, cât de mult rău poate face plasticul în natură și au decis să tragă un semnal de alarmă prin realizarea și transmiterea unor materiale-mesaj.  

Ceremonia de decernare a premiilor câștigătorilor concursului este prognozată în perioada mai-iunie 2021, urmând ca data exactă să fie comunicată în perioada următoare.


 

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide