Ziua mondiala a apei


Apă pentru pace

Tema anului 2024 pentru Ziua Mondială a Apei este ”Apă pentru pace”.

Apa poate fi sursă de conflict sau de pace.

Când apa este insuficientă sau poluată, sau când oamenii nu au acces la ea, se pot naște tensiuni între comunități sau țări.

Peste 3 miliarde de oameni depind de ape care tranzitează granițe naționale. Și, totuși, doar 24 de țări au semnate acorduri de cooperare pentru accesul comun la acestea.
Odată cu creșterea impactului schimbărilor climatice asupra mediului și creșterea populației globale,  apare și nevoia urgentă de coeziune între state în protejarea și conservarea celei mai importante resurse, apa.

Sănătatea publică și prosperitatea, agricultura și sistemele de furnizare a energiei, productivitatea economică și integritatea mediului se bazează pe un management funcțional și echitabil al resursei de apă.

Ecoul Zilei Mondiale a Apei și a temei din acest an, ”Apă pentru pace”, trebuie să trezească în noi convingerea că apa nu este doar o sursă de conflict, tensiune sau competiție – este un drept intrinsec al omului, important în toate aspectele vieții.

În această zi, să fim uniți în jurul dezideratului de pace pentru a pune bazele unui viitor mai stabil și mai prosper pentru întreaga umanitate.


Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide