Casa apei


 

Casa Apei din Tîrgu-Mureş, dedicată reţelelor de apă-canal, este printre puţinele din România şi din lume. Pe lângă abordarea tehnico-istorică, aceasta promovează, sub deviza Drumul spre civilizaţie, importanţa vitală a apei pentru dezvoltarea comunităţilor sub toate aspectele.
Localizare - Str. Verii nr. 44, Tîrgu-Mureş
Prezentare
Alimentarea cu apă în Tîrgu-Mureş are o tradiţie de peste un secol, fiind una dintre cele mai vechi din România. În perioada 1907-1913 a fost construit şi pus în funcţiune primul sistem de producere şi distribuţie a apei potabile, format din puţuri de apă, conducte de apă şi de canalizare, clădirea administrativă, Uzina de apă, Staţia de Epurare, bazine de acumulare şi staţii de pompare.
Clădirea în care se află acum Casa Apei este situată pe str. Verii, în cladirea uneia dintre primele staţii de pompare pentru apa potabilă, în aceeaşi curte cu unul dintre primele bazine de acumulare construit în anii 1908-1909. Pe lângă clădirile în sine,  numeroase exponate (pompe, ţevi, unelte, agregate, aparate hidrotehnice de măsură, capace de canal, fotografii, hărţi, proiecte etc) pot fi admirate aici, atât în interior, cât şi în grădina exterioară, amenajată sub forma unui parc.

Descarca borşura Casa Apei.

Acces
Vizitarea este gratuită.
Pentru vizite ghidate ale unor grupuri organizate, vă rugăm utilizaţi datele de contact de mai jos.
Contact:
telefon: 0265 – 208 861
email: casaapei@aquaserv.ro

    

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide