Valea Nirajului
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.mfe.gov.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 Zona Valea Nirajului. UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani - etapa II
În data de 01.07.2024, s-a semnat Contractul de finanțare pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 Zona Valea Nirajului. UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani - etapa II, proiect semnat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Dezvoltare Durabilă, pe de o parte, și Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureș, pe de altă parte în calitate de Beneficiar.
Obiectul contractului îl reprezintă acordarea de către AM PDD a unei finanțări nerambursabile, pentru implementarea proiectului cod SMIS 2021 318735, intitulat Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 Zona Valea Nirajului. UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani - etapa II.
Termenul de implementare a Proiectului este 31.12.2024
• Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 63.391.304,82 lei, TVA inclus.
• Valoare finanțată UE este de 42.760.431,35 lei
• Valoarea finanțată din bugetul de stat este de 6.539.830,68 lei
• Valoarea cofinanțată de Compania AQUASERV S.A. este de 1.006.127,79 lei
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă realizarea infrastructurii de apă în localităţile de pe Valea Nirajului, judeţul Mureş incluse în proiect, în vederea îndeplinirii obligaţiilor stabilite prin Tratatul de Aderare şi Directivele Europene relevante, respectiv continuarea strategiei locale pentru dezvoltarea sectorului de apă si apă uzată, în vederea atingerii țintelor asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană şi Directivele Europene relevante.
Rezultatele așteptate sunt creșterea gradului de conectare al populației la servicii de alimentare cu apă, dezvoltarea socio-economică a zonei, îmbunătățirea condițiilor de viață și reducerea riscului de îmbolnăvire în mediul rural prin asigurarea furnizării apei potabile de calitate.
Proiect cofinanțat din FEDR prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.