Volatile


Compania AQUASERV implicată într-un proiect de cercetare multinaţional – VOLATILE

 

 

 

Începând cu decembrie 2016, Compania AQUASERV este partener în implementarea unui proiect de cercetare denumit ”VOLATILE”. Acest proiect este finanțat de Comisa Europeana, în cadrul programului Horizon 2020 (Call H2020-NMBP-BIO-2016, Grant agreement No. 720777). 

Consorțiul responsabil pentru implementare este format din 21 de firme din 7 țări ale UE, cu domenii de activitate dintr-un spectru larg. Sunt prezente universități, institute de cercetare și companii din domeniul microbiologiei, firme de producere/procesare alimente, experți IT, marketing și comunicare, respectiv operatori de stații de prelucrare a deșeurilor municipale și stații de epurare a apelor uzate. 

Obiectivul proiectului este de a dezvolta tehnologii inovative pentru reutilizarea diferitelor reziduuri organice cum ar fi, deșeurile municipale, nămolurile biodegradabile din industria alimentară și cele din stațiile de epurare municipale. Utilizând tehnologii de fermentare anaerobă deșeurile vor fi transformate în acizi grași volatili care vor reprezenta materia primă pentru fabricarea altor produse (biopolimeri, uleiuri speciale pentru industria oleo-chimica și Omega 3). 

Rolul AQUASERV în proiect este de a furniza nămol pentru teste și de a contribui cu informațiile necesare pentru analiza cadrului legal cu privire la oportunitățile și barierele existente în implementarea rezultatelor proiectului în zona noastră. Compania AQUASERV este resposabilă şi pentru dezvoltarea modelului de afaceri bazat pe utilizare acizilor grași volatili și diseminare informațiilor legate de rezultatele proiectului. 

Proiectul are o durată de 48 de luni, timp în care inputurile noastre vor fi asigurate de un grup de lucru format din colegi cu domenii variate de expertiză: epurarea apelor uzate, biologia proceselor de epurare, legislația mediului, financiar etc.
Penru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi pagina proiectului VOLATILE

 

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 720777

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide