INFORMARE DE PRESĂ SISTARE APĂ DATORNICI

08/09/2016

Compania AQUASERV Tîrgu-Mureş este nevoită ca începând cu data de 26 septembrie 2016, să sisteze furnizarea apei potabile către comuna Livezeni, din cauza datoriilor în valoare de 459.778,44 lei, acumulate de distribuitorul S.C. CONTRASCOM BENȚA S.A. 

Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile în încercarea de a recupera datoriile scadente, societatea vizată fiind somată să-şi achite restanţele în data de 07.09.2016. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla până în data de 26.09.2016, vom fi nevoiţi să recurgem la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu (Legea 51/2006 şi Legea 241/2006), de sistare a apei potabile. Reluarea furnizării apei se va face după achitarea integrală a soldului datorat.

Sistarea furnizării apei potabile către datornici se impune pentru a împiedica generarea de noi datorii şi pentru recuperarea debitelor restante. Aceste două obiective sunt esenţiale pentru derularea activității AQUASERV, în condițiile și la nivelul  de calitate asumat prin Contractul de delegare.

Compania AQUASERV a înştiinţat instituţiile interesate cu privire la situaţia creată, şi anume: Primăria Comunei Livezeni, Direcţia  de Sănătate Publică a judeţului Mureş, Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş şi ADI Aqua Invest Mureş, instituţii care înţeleg gravitatea situaţiei. 

Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, art. 22 al. 2, coroborat cu art. 25 al. 5 facem apel către locuitorii din unitatea administrativ teritorială unde urmează a fi sistată furnizarea apei potabile, să-şi asigure rezerve de apă, în cantităţi suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale şi preparării hranei.
S.C. Compania AQUASERV S.A.

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide