Sfaturi privind întreţinerea reţelelor de apă şi canalizare în sezonul rece

28/11/2017

EVITĂ NEPLĂCERILE IARNA ACEASTA!
 

Sfaturi privind întreţinerea reţelelor de apă şi canalizare în sezonul rece

Iarna precedentă temperaturile scăzute şi protejarea insuficientă a conductelor, au facut ca sute de instalaţii interioare să aibă de suferit de pe urma îngheţului în doar câteva zile. Pentru a diminua la minimum neplăcerile cauzate de aceste probleme, Compania AQUASERV vă îndeamnă să urmaţi sfaturile sale pentru protejarea instalaţiilor de alimentare cu apă în sezonul rece! 

Sfaturi pentru a evita îngheţarea contorului şi a conductelor interioare:
• Nu închideţi complet căldura atunci când este frig, chiar dacă plecaţi de acasă.
• Protejaţi atât contorul cât şi conductele de expunerea la curenţi de aer rece.
• Protejarea corespunzătoare a contorului de branşament, dacă se află într-un cămin de contor neizolat, se poate realiza utilizând plăci din poliuretan sau polistiren extrudat.
• Nu folosiţi materiale care absorb umezeala (paie, textile, hârtie, vată de sticlă etc). Asiguraţi-vă că rama şi capacul de protecţie al căminului de contor sunt bine fixate, iar capacul este închis.
• În zilele geroase, fără zăpadă, protejaţi suplimentar rama şi capacul cu o folie de plastic peste care puteţi turna pământ pentru a micşora inerţia termică a componentelor ce se află în căminul de contor. Asiguraţi-vă că pământul poate fi uşor de îndepărtat pentru a permite accesul la contor.
• Dacă lipsiţi mai mult timp de la domiciliu, nu uitaţi să goliţi conductele interioare de apă.

ATENŢIE!
• În cazul în care sunt probleme la contoarele de branşament, nu încercaţi să le dezgheţaţi singuri. Anunţaţi Compania AQUASERV!
• NU folosiţi flacără deschisă pentru dezgheţarea conductelor sau a contoarelor!
• NU turnaţi apă fierbinte pe contor!

IMPORTANT:

În cazul în care căminul de branşament se află pe proprietate privată, conform legislaţiei în vigoare, responsabilitatea protejării contorului de apă aparţine clientului. Prin urmare, costurile de înlocuire a unui contor distrus de îngheţ vor fi suportate de către dumneavoastră.

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide