Informare modificare tarife începând cu data de 1 noiembrie 2022

28/10/2022

Compania AQUASERV S.A. aduce la cunoştinţa publicului modificarea preţurilor şi tarifelor pentru serviciile publice de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare – epurare.

Motivele care justifică modificarea tarifelor sunt următoarele:
A. Creşterea puternică a tarifelor la energie electrică.
Faţă de anul 2021 cheltuielile AQUASERV cu energia electrică au crescut cu 87%. În prima jumătate a anului 2022, pentru a nu afecta şi mai mult populaţia în perioada sezonului rece, Compania AQUASERV a susţinut tarifele majorate la energie electrică din surse proprii.

B. Compania AQUASERV S.A. are în curs de implementare un proiect major de investiţii, pentru a cărui cofinanţare este necesară modificarea tarifelor:
Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judetul Mureș, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, prin care urmează să se realizeze investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare si epurarea apelor uzate, în valoare de 174.462.761 Euro.

Acest proiect include la rândul său 2 investiţii prioritare:
1. Zona LUDUȘ - MIHEŞU DE CÂMPIE - UAT Luduș, UAT Sânger, UAT Tăureni, UAT Zau de Câmpie, UAT Grebenișu de Câmpie, UAT Șăulia, UAT Miheșu de Câmpie - 22.312.518 Euro.
Prin această investiţie, pentru care procedura de licitare a lucrărilor la aducţiune va fi lansată în următoarele zile, va fi rezolvată problema lipsei apei potabile în perioadele secetoase, care afectează localităţile din zona de câmpie a judeţului Mureş.

2. Zona VALEA NIRAJULUI - UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani - 22.150.243 Euro.
Prin această investiţie, pentru care unele contracte de lucrări au fost deja semnate iar restul sunt în curs de licitare, va fi asigurată sursa de apă potabilă pentru 10 comune din zona Valea Nirajului.

Actualizarea tarifelor reprezintă una din conditionalitățile impuse de Uniunea Europeană pentru realizarea investițiilor finanțate prin Fondul de Coeziune. Pentru susținerea cofinanțării acestor investiţii, precum și pentru menținerea în bună funcționare a acestora, conform regulilor stabilite de către finanțator, a fost elaborată strategia de tarifară, care prevede necesitatea actualizării prețurilor și tarifelor aplicabile în aria de operare a Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureș.

Începând cu data de 1 noiembrie 2022, tarifele la serviciile de bază în aria de operare Compania AQUASERV S.A. sunt următoarele:

*Preţurile conţin 9%T.V.A.

După această ajustare a tarifelor, până în anul 2024 vor mai avea loc doar indexări corespunzătoare inflației.

Tarifele de mai sus sunt stabilite în conformitate cu legislaţia specifică din domeniu, aflată în vigoare şi urmează să se aplice începând cu data de 1 noiembrie 2022.

Compania AQUASERV S.A.

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide