S-a semnat contractul de finanaţare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare în zona Valea Nirajului - judeţul Mureş

21/10/2022

Finanţare de peste 20 de milioane de euro obţinută de Compania AQUASERV S.A.

În data de 17 octombrie 2022, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, s-a semnat contractul de finanţare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureș, în perioada 2014-2020 - Zona Valea Nirajului. UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani”, finanţat din fonduri europene.

Proiectul, care urmează să fie implementat în perioada 2022 – 2023 de Compania AQUASERV S.A., are o valoare de 109.630.412,70 lei (fără TVA) şi este finanţat în proporţie de 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% din Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat și 2% bugetul local. Cofinanțarea de 6% este asigurată de către Compania AQUASERV S.A.

Obiectivul general al Proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă în 4 comune de pe Valea Nirajului - judeţul Mureș, mai exact Crăciunești, Acățari, Bereni şi Măgherani, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare și Directivele Europene.

Beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt cei peste 8000 de locuitorii din 19 localităţi aparţinând celor 4 comune, care cu ajutorul acestei investiţii vor avea acces pentru prima dată la sisteme publice de alimentare cu apă potabilă de calitate, din sursă sigură. Practic, rata de conectare la sistemul centralizat de alimentare cu apă a populaţiei din localităţile incluse în proiect, va creşte de la 0 la 100,0% în urma implementării proiectului.

Proiectul a fost semnat de către dl. Marcel Ioan Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, dl. Péter Ferenc, preşedinte Consiliul Judetean Mures, din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară - ADI Aqua Invest și dl. Sipos Levente, Director General Compania AQUASERV S.A.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide