Pregătiţi-vă pentru iarnă!

27/11/2023

În perioadele cu temperaturi scăzute (sub -5 grade Celsius), păstraţi închise şi izolate căminele de apometre, pentru a evita îngheţarea contoarelor şi a instalaţiilor interioare.

Având în vedere faptul că activitatea de citire a contoarelor de apă de către angajații AQUASERV poate fi suspendată în perioadele cu temperaturi scăzute din sezonul rece, îndemnăm clienţii să efectueze autocitirea contoarelor în perioadele în care temperaturile permit acest lucru, (mai mari de -5 grade Celsius). De asemenea, pentru a evita facturarea de cantități mari la regularizare, vă recomandăm actualizarea mediei estimative de consum astfel încât aceasta să reflecte cât mai exact consumul real al dumneavoastră.

Indexul autocitit, însoţit de Codul Client, nume şi adresa punctului de consum, pot fi transmise astfel:

Târgu Mureş 0265 208 888 client @aquaserv.ro;

Reghin 0265 512 800 reghin@aquaserv.ro;

Sighişoara 0265 772 350 sighisoara@aquaserv.ro;

Târnăveni 0265 441 035 tarnaveni@aquaserv.ro;

Luduş 0265 411 425 ludus@aquaserv.ro;

Iernut 0265 471 394 iernut@aquaserv.ro;

Cristuru Secuiesc 0266 242 703 cristur@aquaserv.ro

De asemenea, în cazul imobilelor nelocuite, puteţi solicita sistarea temporară a serviciilor de furnizare apă, cu demontarea contorului, pentru a evita facturarea unui consum estimat şi eventuale pierderi pe instalaţia interioară.

Sfaturi pentru a evita îngheţarea contorului şi a conductelor interioare:

●Nu închideţi complet căldura atunci când este frig, chiar dacă plecaţi de acasă.

●Protejaţi atât contorul cât şi conductele de expunerea la curenţi de aer rece.

●Izolarea unui cămin de contor se poate realiza utilizând plăci din poliuretan sau polistiren extrudat.

●Nu folosiţi materiale care absorb umezeala (paie, textile, hârtie, vată de sticlă etc). Asiguraţi-vă că rama şi capacul de protecţie al căminului de contor sunt bine fixate, iar capacul este închis.

●În zilele geroase, fără zăpadă, protejaţi suplimentar rama şi capacul cu o folie de plastic peste care puteţi turna pământ pentru a micşora inerţia termică a componentelor ce se află în căminul de contor. Asiguraţi-vă că pământul poate fi uşor de îndepărtat pentru a permite accesul la contor.

●Dacă lipsiţi mai mult timp de la domiciliu, nu uitaţi să goliţi conductele interioare de apă.

ATENŢIE! În cazul în care sunt probleme la instalațiile din cămin / contoarele de branşament, nu încercaţi să le rezolvaţi singuri. Anunţaţi Compania AQUASERV!

IMPORTANT:  Contoarele de branşament deteriorate de îngheţ, din motive dovedite ca fiind imputabile clientului, se înlocuiesc pe cheltuiala acestuia.

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide