INFORMARE MODIFICARE TARIFE ÎNCEPÂND CU DATA DE 1 IANUARIE 2024

14/12/2023

Compania AQUASERV S.A. continuă investițiile prin Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Mureș, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, prin care urmează să se realizeze investiții în sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate, în valoare de 303.686.598 Euro, în care sunt incluse două proiecte prioritare:  
1. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă și apă uzată din județul Mureș, în perioada 2014-2020, Zona VALEA NIRAJULUI. UAT Crăciunești, UAT Acățari, UAT Bereni, UAT Măgherani - 22.150.243 Euro;
2. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă și apă uzată din județul Mureș, în perioada 2014-2020. Zona LUDUȘ-GREBENISU DE CÂMPIE. UAT Luduș, UAT Sânger, UAT Tăureni, UAT Zau de Câmpie, UAT Grebenișu de Câmpie, UAT Șăulia, UAT Miheșu de Câmpie - 22.312.518 Euro.

Pentru menținerea finanțării acestor proiecte, conform regulilor stabilite de către finanțator, a fost elaborată strategia de tarifare astfel încât să se atingă nivelul minim de 2,5% al ratei de suportabilitate. Pentru calculul ratei de suportabilitate se iau în considerare următoarele elemente:
a) venitul mediu al gospodăriei;
b) consumurile individuale medii de apă și apă uzată;
c) dimensiunea medie a gospodăriei, respectiv numărul mediu de persoane din gospodărie;
d) nivelul prețurilor și tarifelor. 

Având în vedere cele de mai sus, Compania AQUASERV S.A. a demarat procedura de ajustare a tarifelor, conform tabelului:

La creșterea în termeni reali se va adăuga inflația înregistrată de la sfârșitul lunii octombrie 2022 și până la zi. 

Aceste majorări sunt destinate în principal să acopere susținerea financiară a proiectelor de investiții în derulare, din fonduri europene și a celor din surse proprii.

Cota TVA este de 9%.

Tarifele de mai sus sunt stabilite în conformitate cu legislația specifică din domeniu, aflată în vigoare, și urmează să se aplice începând cu data de 01.01.2024.

Compania AQUASERV S.A.

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide