Program furnizare apă în zona de câmpie

02/08/2024

Către:

UAT Ceaușu de Câmpie, Șincai, Band, Râciu, Crăiești, Urmeniș, Silivașu de Câmpie, Mădăraș, Pogăceaua, Sânpetru de Câmpie, Sărmaș

 

 

Compania AQUASERV S.A. reamintește utilizatorilor că sistemele de distribuție a apei potabile sunt proiectate și executate conform normativelor europene în vigoare, exclusiv pentru consum casnic. Utilizatorii sunt obligați să respecte prevederile legale care impun limitarea cantitativă a consumului de apă în caz de secetă, prioritizând consumul personal și casnic.

De asemenea reamintim faptul că nu sunt acceptate la finanțare din fondurile UE sisteme noi cu o capacitate supradimensionată, peste nevoile rezonabile de consum casnic, care include consumul uman, gătitul, spălatul și utilizarea toaletei.

Pentru a asigura alimentarea cu apă potabilă în regim continuu, consumatorii sunt rugați să evite utilizarea apei potabile în alte scopuri decât cele menajere, și să folosească, pe cât posibil, apă din alte surse (fântâni, puțuri etc.) pentru alte necesități.

Cu toate acestea, constatăm în fiecare an că, în perioadele secetoase, apar vârfuri de consum în zonele metropolitane și rurale, indicând faptul că mulți consumatori continuă să utilizeze apa de la robinet pentru alte necesități, în special pentru irigarea culturilor agricole.

Folosirea iresponsabilă a apei afectează în special utilizatorii din zonele mai înalte sau pe cei aflați la capăt de rețea, care primesc apă cu presiune scăzută sau rămân fără apă în condiții de creștere a consumului. Conform obligațiilor contractuale, toți utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, trebuie să asigure utilizarea eficientă și rațională a apei preluate din rețeaua publică.

Compania AQUASERV S.A. va continua eforturile pentru a asigura furnizarea apei 24 de ore din 24, dar contează pe sprijinul clienților în utilizarea rațională a resurselor de apă. Utilizarea apei în alte scopuri decât cele casnice duce la creșterea consumului, la care sistemele de distribuție nu pot face față. Acest lucru poate determina furnizarea apei potabile conform unui program, astfel încât, chiar și cu intermitențe, apa să ajungă la toți utilizatorii.

Având în vedere consumul excesiv al apei potabile pe fondul prelungirii perioadei cu temperaturi ridicate pe Zona de Câmpie, pentru următoarele UAT-uri: Ceaușu de Câmpie, Șincai, Band, Râciu, Crăiești, Urmeniș, Silivașu de Câmpie, Mădăraș, Pogăceaua, Sânpetru de Câmpie, Sărmaș, apa potabilă va fi furnizată după următorul program:

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide