INFORMARE CALITATE APĂ POTABILĂ

03/10/2024

În urma continuării discuțiilor din spațiul public referitoare la modificări ale gustului și mirosului apei potabile din Târgu Mureș și localitățile învecinate, dorim să oferim următoarele clarificări:

Dorim să asigurăm toți consumatorii că apa furnizată de noi este și a fost în permanență sigură pentru consum. Monitorizăm constant toți parametrii de calitate ai apei, iar analizele efectuate în această perioadă confirmă că aceasta respectă toate standardele impuse de legislația în vigoare, atât din punct de vedere fizico-chimic, cât și microbiologic. (vezi foto)

Conștienți de disconfortul creat, reiterăm faptul că gustul și mirosul neobișnuit al apei au fost cauzate de un fenomen natural sezonier. Acesta, deși a influențat temporar caracteristicile senzoriale ale apei, nu a pus și nu pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Referitor la incidentul semnalat de Direcția de Sănătate Publică Mureș în comunicatul de presă emis azi, 02.10.2024, precizăm că rolul predecantoarelor este tocmai acela de a reține nămolul din apele de suprafață, fiind o etapă normală în procesul de tratare.

Colaborăm strâns cu Direcția de Sănătate Publică Mureș și suntem convinși că și rezultatele analizelor efectuate de aceștia vor confirma faptul că apa furnizată de noi este sigură pentru consum.

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide