INFORMARE DEBIT APĂ REDUS PENTRU NEPLATĂ - 25.09.2023

18/09/2023

Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureş este nevoită ca, în perioada 25.09-02.10.2023, să reducă debitul apei potabile furnizate la minimul prevăzut în actele de reglementare, către 10 asociaţii de proprietari/locatari, cu restanţe către companie. Asociaţiile de proprietari vizate au datorii cumulate de peste 1.190.000 de lei, cu o vechime de cel puţin 90 de zile.

Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care asociaţiile de proprietari le au către societate. Din cauza faptului că aceste asociaţii nu au depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, suntem nevoiţi să recurgem şi la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu (Legea 51/2006 şi Legea 241/2006), de reducere a debitului apei potabile furnizate la minimul prevăzut în actele de reglementare.

Lista cu asociaţiile de proprietari care sunt vizate pentru reducerea debitului apei potabile la minimul prevăzut în actele de reglementare:

Reducerea debitului apei potabile la minimul prevăzut în actele de reglementare către datornici, se impune pentru a împiedica generarea de noi datorii şi pentru recuperarea debitelor restante. Aceste două obiective sunt esenţiale pentru derularea activității AQUASERV, în condițiile și la nivelul de calitate asumat prin Contractul de delegare.

Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, art. 22 al. 2, coroborat cu art. 25 al. 5, facem apel la locuitorii din zonele unde urmează să fie redus debitul apei potabile la minimul prevăzut în actele de reglementare, să-şi asigure rezerve de apă în cantităţi suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale şi preparării hranei.

Compania AQUASERV S.A.

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide