Informare de presă

24/03/2017

Reţele noi de apă şi canalizare în Tîrgu-Mures, 
din fonduri europene
Începând cu data de 27.03.2017 Compania AQUASERV anunţă începerea lucrărilor de extindere a rețelelor de apă potabilă şi de canalizare menajeră, pe str. Insulei (mică) din Tîrgu-Mureș. Acestea sunt incluse în proiectul Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene și implementat de Compania AQUASERV.
Investițiile constau în extinderea reţelelor stradale de alimentare cu apă şi de canalizare menajeră, construcţia branşamentelor de apă şi de canalizare, inclusiv a căminelor de branşament şi a căminelor de racord, pentru imobilele ce urmează a fi conectate la aceste sisteme edilitare. 
Aceste lucrări sunt cuprinse în contractul Tîrgu-Mureş – Reabilitarea/extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă şi a sistemului de canalizare, staţii de pompare apă potabilă, staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare, sistem SCADA. La finalizarea investiției, peste 2600 de tîrgumureşeni de pe 80 de străzi vor beneficia de servicii civilizate de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, datorită extinderii şi reabilitării infrastructurii edilitare din Tîrgu-Mureş, cu aproximativ 57 de km. Practic aceasta este cea mai importantă investiţie realizată după înfiinţarea sistemului public de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare din Tîrgu-Mureş, în urmă cu peste 100 de ani.
Din păcate, orice proiect de investiţie în infrastructură, de asemenea dimensiuni, creează inconveniente pe termen scurt în viaţa de zi cu zi a comunităţii. Pe această cale ne cerem scuze pentru neplăcerile create şi vă asigurăm că vom depune toate eforturile pentru ca durata şi impactul lor asupra dumneavoastră să fie minime. Menţionăm că respectarea termenelor de execuţie intră în sarcina executantului.
Proiectul Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş va permite Companiei AQUASERV să extindă şi să modernizeze reţelele de apă şi canalizare în 7 oraşe – Tîrgu-Mureş, Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Luduş, Iernut şi Cristuru Secuiesc - precum şi în 57 de comune. Prin intermediul acestui proiect peste 160 de km de reţele de apă potabilă şi aproximativ 90 de km de reţele de canalizare vor fi construite sau reabilitate. De asemenea, vor fi construite sau modernizate 6 uzine de apă potabilă şi 5 staţii de epurare a apelor uzate. Practic, datorită investiţiilor făcute de către Aquaserv din fonduri europene, majoritatea populaţiei din regiunea deservită de companie va avea posibilitatea să se conecteze la reţele publice de apă şi canalizare.
Valoarea totală a proiectului este de aproape 100 de milioane de euro, reprezentând cea mai importantă investiţie de până acum, din judeţul Mureş, în domeniul infrastructurii de apă potabilă şi canalizare. Pentru informaţii suplimentare cu privire la acest proiect, vă rugăm să accesaţi site-ul www.aquaserv.ro/POS Mediu, sau să ne contactaţi la numerele de telefon 0265 208 888, prin e-mail la adresa client@aquaserv.ro, sau la sediul Compania AQUASERV, str. Kos Karoly, nr. 1.
 

Compania AQUASERV

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide