Apă mai bună în oraşele Sighişoara şi Cristuru Secuiesc

08/06/2017

Cu ajutorul fondurilor europene au fost reabilitate Staţiile de tratare a apei din oraşele Sighişoara şi Cristuru Secuiesc. Investiţia, în valoare de peste 25 de milioane lei, include atât reabilitarea unor obiecte existente cât şi construirea unora noi, astfel încât calitatea apei potabile furnizată populaţiei să fie excelentă.

Prin montarea unor echipamente noi au fost modernizate procesele de tratare, respectiv unităţile de pre-decantare, de decantare, de filtrare pe strat de nisip. S-au introdus şi etape noi pe fluxurile tehnologice, respectiv pre-oxidarea cu dioxid de clor, dezinfecţia prin ozonizare şi filtrare pe strat de cărbune activ. Au fost de asemenea reabilitate din punct de vedere termic clădirile din incinta Uzinelor de apă. Procesele tehnologice din cele două staţii de tratare a apei funcţionează acum în regim automat şi sunt monitorizate on-line prin intermediul sistemului SCADA (Monitorizare, Control şi Achiziţii de Date).

Contractul de lucrări, având ca obiect „Sighişoara şi Cristuru Secuiesc - Reabilitarea staţiilor de tratare a apei” face parte din proiectele Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş respectiv Fazarea proiectului Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş, cofinanţate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, şi a fost semnat în data de 19.06.2013 cu S.C. AEG TEHNOLOGY S.R.L.

Proiectele sunt implementate de către Operatorul Regional Compania AQUASERV S.A. Tîrgu Mureş şi reprezintă cele mai importante investiţii de până acum, din judeţul Mureş, în domeniul infrastructurii de apă potabilă şi canalizare.

Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide