Economia circulară susţinută de cercetarea în biotehnologie

05/02/2020

Compania AQUASERV S.A., în parteneriat cu Aquatim S.A., Fundația Aquademica și Asociația Română a Apei, organizează în zilele de 25-27 martie 2020, la Târgu Mureș, un seminar cu participare internațională cu tema „Economia circulară susținută de cercetarea în biotehnologie – aplicații practice din industria apei.”

Sunt așteptați specialiști din companiile de apă, furnizori de echipamente și servicii, universități și institute de cercetare. Acest demers conturează calea către o gestiune mai eficientă a resurselor energetice și de apă și se va axa pe catalizarea și implicarea părților interesate în implementarea măsurilor economiei circulare în industria apei.

Programul seminarului include și vizite pe teren la Stația de tratare a apei uzate Cristești și la sediul sucursalei AQUASERV din Sighișoara. Dezbaterile seminarului vor fi grupate în două secțiuni, astfel:

1. Diseminarea rezultatelor Proiectului „Volatile”
Proiectul de cercetare „Volatile”, în care de Compania AQUASERV S.A. din Târgu Mureș, este unul dintre partenerii consorțiului de implementare, este în concordanță cu strategia economiei circulare de „reutilizare și reciclare” a deșeurilor.

Acest proiect are drept obiectiv valorificarea fracției organice din deșeurile municipale și cele din industria alimentară, din nămolurile rezultate din tratarea apelor uzate și transformarea acestor fracțiuni în acizi grași volatili, reprezentând materie primă pentru procese de fermentare anaerobă, având ca rezultat final produse cu valoare adăugată ridicată.

2. Aplicarea principiilor economiei circulare în industria apei
În cadrul seminarului, Comisia Calitate Mediu din cadrul Asociației Române a Apei invită toți participanții la o dezbatere pe tema aplicării principiilor economiei circulare în sectorul apei. Se vor discuta subiecte de genul: eficientizare energetică, problematica gestionării nămolurilor; noi provocări, soluții noi.

Compania AQUASERV S.A.
 

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide