Informare de presă 14/10/2021

14/10/2021

22 de milioane de lei investiţi în sistemele de apă şi canalizare din Sighişoara şi Cristuru Secuiesc

Contractul de lucrări “MS-SG&CS-RB-03 - Sighișoara/Cristuru Secuiesc – Reabilitare conductă de aducțiune, extindere rețele de apă potabilă și canalizare, stații de pompare apă potabilă, stații de pompare apă uzată și conducte de refulare“, cofinanţată din fonduri europene, în valoare de 22 milioane lei, a fost finalizat.

În cadrul acestuia, pentru creşterea calităţii serviciilor de alimentare cu apă potabilă a localităților Țopa, Boiu, Albești şi Sighișoara, a fost reabilitată conducta de aducțiune apă potabilă pe o lungime de cca. 5,3 km, pe traseul cuprins între Stația de tratare apă potabilă Albești și rezervoarele de înmagazinare a apei din zona Mihai Viteazu, din municipiul Sighișoara.

În Sighișoara au fost efectuate lucrări de extindere a rețelelor de apă cu cca. 6,3 km, pe străzile: Plopilor, Vasile Lucaciu, Ion Neculce, Păstorilor, Parângului, Aurel Vlaicu, Cătunul Viilor, Mihai Viteazu, B. Șt. Delavrancea, Cornești (DN13) și zona Între Huli (DN14). De asemenea, au fost construite trei stații noi de pompare a apei potabile.

Tot prin intermediul acestei investiţii a fost extinsă rețeaua de canalizare din Sighişoara cu cca. 6 km. În urma acestei extinderi se pot bucura de servicii de canalizare civilizate, locuitorii de pe străzile Aurel Vlaicu, Dimitrie Cantemir, Livezilor, Cânepii, Parângului, Cătunul Viilor, Negoiului, Ceahlăului, B. Şt. Delavrancea, Păstorilor, Corneşti, Între Huli (DN14). De asemenea, au fost construite patru noi stații de pompare apă uzată, alte două fiind reabilitate.

Totodată, pentru protejarea mediului, a fost construită o conductă de refulare a apei provenită de la spălarea filtrelor din Uzina de apă. Conducta are o lungime de 3,1 km, pornind de la Stația de tratare apă potabilă Albești, până la un cămin de deversare aflat în estul oraşului.

În Cristuru Secuiesc investiţiile au vizat rețeaua de canalizare, care a fost extinsă cu 4,8 km pe străzile Cimitirului, Varga Katalin, Berde Mozes, Kolcsei Ferenc, Orban Balazs, Târnava, Bem Jozsef, Berde Mozes, Gyertyanffy Istvan, Soskut şi zona blocurilor ANL. De asemenea, a fost construită şi o nouă stație de pompare a apelor uzate.

În cadrul aceluiaşi contract au fost amenajate și dotate centrele locale de operare din cadrul Stațiilor de tratare a apelor uzate, din oraşele Sighișoara și Cristuru Secuiesc.

Contractul de lucrări având ca obiect MS-SG&CS-RB-03 - Sighișoara/Cristuru Secuiesc –Reabilitare conductă de aducțiune, extindere rețele de apă potabilă și canalizare, stații de pompare apă potabilă,  stații de pompare apă uzată și conducte de refulare“   a fost semnat în data de 16.04.2018 cu Asocierea Geiger Transilvania S.A. – Lasprom S.R.L., în urma relicitării lucrărilor rămase nefinalizate ca urmare a rezilierii, în anul 2016, a contractului încheiat cu Grup 4 Instalații S.A. Cluj Napoca.

Contractul a făcut parte din proiectul “Fazarea proiectului Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Mureş”, cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Compania AQUASERV S.A.

Informare de presa

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide