INFORMARE DE PRESĂ SISTARE APĂ PENTRU NEPLATĂ

09/09/2016

Compania AQUASERV va sista furnizarea apei potabile începând cu data de 12 septembrie 2016, către 244 clienţi cu datorii scadente totale de 478.492.34 lei. Dintre aceştia 20 sunt agenţi economici cu datorii de peste 120.000 de lei, iar 224 sunt clienţi casnici cu datorii însumate de aproximativ 355.000 de lei. 


Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile în încercarea de a recupera datoriile scadente, debitorii vizaţii fiind somaţi în mod repetat. Din cauza faptului că aceşti clienţi nu au depus eforturi pentru diminuarea datoriilor, ba mai mult, nu au permis accesul echipelor AQUASERV în vederea demontării contoarelor, suntem nevoiţi să recurgem la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu (Legea 51/2006 şi Legea 241/2006), de sistare a apei potabile. Acest lucru se va realiza, dacă va fi nevoie, prin taierea branşamentelor din stradă.


Sistarea furnizării apei potabile către datornici se impune pentru a împiedica generarea de noi datorii şi pentru recuperarea debitelor restante. Aceste două obiective sunt esenţiale pentru derularea activității AQUASERV, în condițiile și la nivelul de calitate asumat prin Contractul de delegare.


Compania AQUASERV a înştiinţat instituţiile interesate cu privire la situaţia creată, şi anume: Primăria Comunei Livezeni, Direcţia  de Sănătate Publică a judeţului Mureş, Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mureş şi ADI Aqua Invest Mureş, instituţii care înţeleg gravitatea situaţiei. 


Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, art. 22 al. 2, coroborat cu art. 25 al. 5 facem apel către locuitorii din zonele unde urmează a fi sistată furnizarea apei potabile, să-şi asigure rezerve de apă, în cantităţi suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale şi preparării hranei.
S.C. Compania AQUASERV S.A.

 

Conversati pe chat cu noi

Bună ziua. Un operator este disponibil pentru a vă oferi asistenţă.Incepe Chat Ne cerem scuze însă programul de lucru al operatorilor din Call Center s-a încheiat. Vă stăm la dispoziţie de luni până joi între orele 08:00-16:00 şi vineri între orele 08:00 – 14:30.
Inchide